Witamy w restauracji Hotelu Legnickiego.

 R E S T A U R A C J A   czynna od godz. 14:00

Chcemy ugościć Państwa tradycyjnymi daniami z kuchni polskiej z nutą kuchni prowansalskiej. Kuchnia prowansalska uchodzi za jedną z najzdrowszych na świecie. Bogatego, głębokiego i niepowtarzalnego smaku dodają jej warzywa, obfitość aromatycznych ziół, świeże ryby oraz soczyste owoce.

Zapraszamy do degustacji. 


KARTA MENU


ZAKĄSKI
Tatar z polędwicy wołowej z marynatami własnego wyrobu.............................................20 zł
Krewetki duszone w białym winie, czosnku i miodzie, podawane z tostami....................35 zł
Carpaccio wołowe....................................................................................................................31 zł
Śledzie w trzech odsłonach.....................................................................................................23 zł

ZUPY
Domowy rosół z trzech mięs z makaronem własnego wyrobu.........................................10 zł
Bulion z ręcznie lepionymi kazachskimi pielimienie...........................................................14 zł
Krem ze świeżych pomidorów z mozzarellą i świeżą bazylią.............................................15 zł
Żurek na zakwasie żytnim z borowikami, białą kiełbasą i jajkiem.....................................15 zł

DANIA DRUGIE
Tradycyjny sznycel wiedeński z jajkiem sadzonym podawany z frytkami stekowymi i surówką z sezonowych owoców.............................................................................................28 zł
Pierś z kaczki marynowaną w cytrusach i rozmarynie, ziemniaki faszerowane owczym serem i jabłka smażone z imbirem i chili...............................................................................37 zł
Pstrąg pieczony w pergaminie z masłem osełkowym, ziołowymi ziemniakami confitowanymi pomidorami....................................................................................................35 zł
Stek wołowy...............................................................................................................................42 zł
Grilowany filet z kurczaka z nutą Prowansji, ziemniaki pieczone, surówka z sezonowych warzyw.......................................................................................................................................24 zł
Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym z kluskami śląskimi i surówką......................................................................................................................................37 zł

SAŁATY
Roszponka, winegret, pomidorki, orzech włoski, awokado, grzanki..................................25 zł
Kompozycja kolorowych sałat z grilowaną piersią z kurczaka............................................24 zł
Sałatka z owocami morza........................................................................................................25 zł
Wątróbka drobiowa na sałatach Lollo Rosso z suszonymi pomidorami i śliwką oraz pikantnym puree malinowym.................................................................................................25 zł

JARSKIE DANIA
Ręcznie lepione pierogi z mięsem z dzika w bulionie z suszonych grzybów.....................22 zł
Pierogi ruskie okraszone cebulką...........................................................................................14 zł
Pierogi ze szpinakiem i mozarellą...........................................................................................15 zł
Pierogi z kaczki z czerwonymi buraczkami.............................................................................22 zł

MAKARONY
Makaron z kurczakiem szpinakiem i mozarellą.....................................................................25 zł
Papardelle z borowikami w śmietanie, parmezanem i świeżą pietruszką.........................25 zł
Tagliatelle z krewetkami duszonymi w winie i czosnku........................................................28 zł

DANIA DLA DZIECI...................................................................................................................19 ZŁ

SŁODKIE FANTAZJE
Fondant z belgijskiej czekolady, świeże owoce, puree z malin i lody waniliowe...............15 zł
Słój lodów rzemieślniczych w różnych smakach do wyboru z puree malinowym i bitą śmietaną....................................................................................................................................12 zł
Beza Cud....................................................................................................................................12 zł

Facebook Google+
×

Log in